-курыны булён - 1 л
-лясныя арэхі – 100 г
-цыбуля-парэя - 3 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1/2 шт.
-сметанкавае масла - 6 ст.л.
-соль - па густу
-перац - па густу
-сліўкі (не падвойныя) - 4 ст.л.
-цыбуля-рэзанец - 4 пярынкі
-лясныя арэхі (насечаныя) для ўпрыгожвання.
Падсмажыць і насекчы арэхі. Адкласці 2 ст. лыжкі і растаўчы пакінутыя ў парашок. Вымыць цыбулю-парэю і рэпчатую цыбулю і павольна тушыць у масле (5 хвілін у мікрахвалеўцы на максімуме).
Калі будуць мяккімі, дадаць арэхі, злёгку падсмажыць і заліць булёнам. Варыць 10 хвілін.
Здрабніць блендэрам, праверыць колькасць солі і дадаць сліўкі. Падаваць у кубках, пасыпаўшы сечанымі арэхамі і цыбуляй-рэзанцам.
|