-мяса з косткай - 100 г
-цыбуля рэпчатая - 20 г
-бульба - 100 г
-крупы аўсяныя - 40 г
-катык - 40 г
-соль - па густу
-перац - па густу
-лаўровы ліст - па густу
Суп з аўсяных круп рыхтуюць на мясным булёне (на свежай ялавічыне ці саланіне) ці булёне з птушкі (гусак, качка).
У працэджаны булён засыпаюць добра прамыты гарачай вадой авёс, пасля таго як закіпіць, дадаюць буйна нарэзаную бульбу, нашаткаваную кружочкамі моркву і кольцамі рэпчатую цыбулю, па густу соль, перац, а ў канцы варкі - лаўровы ліст.
У талерку кладуць кавалак мяса, наліваюць гатовы суп і пасыпаюць ўсё зелянінай. Да супу можна падаць катык. Такі суп добра рыхтаваць у чыгуне ў прапаленай печы.
Для гэтага ўсе прадукты кладуцца адначасова, чыгун зачыняецца вечкам і ставіцца на ноч у печ. Калі суп варыцца з саланіиы, косткі прыбіраюцца, мяса наразаецца на кавалкі па 50-60 г. Качка і гусак рассякаюцца на 4 часці.
|