-бульба – 160 г
-морква – 75 г
-малако – 100 г
-алей – 5 г
-шматкі аўсяныя – 20 г
Крупы засыпаюць у кіпячую ваду і вараць пры слабым кіпенні да поўнай гатовасці. Атрыманы адвар працэджваюць, і крупу праціраюць.
Адвар з працёртымі крупамі ставяць на край пліты. Бульбу і моркву чысцяць, прамываюць, дробна шаткуюць і прыпускаюць у невялікай колькасці вады ў посудзе пад вечкам да гатовасці, затым праціраюць.
Працёртую гародніну змешваюць з крупяным адварам. Суп даводзяць да кіпення і дадаюць малако, соль. Масла закладваюць у рондаль перад адпачынкам супу.
|