-мідыі – 100 г
-аўсяныя шматкі (геркулес) – 20 г
-морква – 20 г
-пятрушка (корань) – 15 г
-масла сметанкавае – 20 г
-смятана – 20 г
-зеляніна - па густу
- соль - па густу
-спецыі - па густу.
Гародніну наразаюць саломкай, абсмажваюць на тлушчы, дадаюць нарэзаныя кавалачкамі адвараныя мідыі і абсмажваюць іх з гароднінай 5-10 хвілін.
У кіпячы булён ад мідый ўсыпаюць перабраныя крупы, праварваюць іх 5-10 хвілін, затым дадаюць абсмажаную з мідыямі гародніну і вараць суп да гатовасці.
Гатовы суп запраўляюць спецыямі, а пры падачы дадаюць смятану і пасыпаюць зелянінай.
|