-вада - 1 л
-бараніна - 100 г
-цыбуля - 2 шт.
-бульба (клубні) - 2 шт.
-часнык - 3 зубчыка
-крупа аўсяная - 0.5 шклянкі
-смятана - 4 ст. лыжкі
-масла топленае - 1 ст. лыжка
-зеляніна кропу - 1 ст. лыжка
-соль - па густу
Мяса памыць, нарэзаць невялікімі кавалкамі, абсмажыць без дадання масла, затым змясціць у рондаль, заліць вадой і варыць да гатовасці.
Гатовы булён працадзіць, дадаць аўсяныя крупы, вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу і працягваць варыць яшчэ 10 хвілін.
Цыбулю і часнык ачысціць, здрабніць, абсмажыць на топленым масле, дадаць смятану і ўсё перамяшаць.
За 5 хвілін да гатовасці пакласці ў суп абсмажаныя цыбулю і часнык, давесці да кіпення, пасыпаць здробненай зелянінай, пасаліць і падаць да стала.
|