- бульба - 3-4 шт.
- морква - 1 шт.
- корань пятрушкі - 1-2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1/2 цыбуліны
- тамата-пюрэ - 1 г. л.
- тлушч (ці топленае масла) - 1 г. л.
- сушоныя грыбы - 1-2 ст.л.
- зеляніна пятрушкі ці кропу - па густу.
Грыбы замачыць у халоднай вадзе на некалькі гадзін (лепш на ноч). Затым прыгатаваць грыбны булён. Карэнні нарэзаць саломкай, рэпчатую цыбулю дробна нашаткаваць, дадаць тамат-пюрэ і ўсё разам спасераваць на тлушчы.
У кіпячы булён пакласці пасераваныя карэнні, давесці да кіпення, дадаць бульбу, нарэзаную кубікамі і варыць 15 - 20 хвілін. У канцы варкі суп заправіць соллю і перцам
|