- гарбуз – 500 г
- вада - 1 шклянка
- малако - 2 шклянкі
- мука - 2 ст. л.
- цукар - 3 ст. л.
- цытрына (цэдра) - 1 ст. л.
- сметанкавае масла - 2 ст. л.
- карыца - 1 г. л.
- соль - па густу.
Гарбуз pазpэзаць на маленькія кавалачкі, патушыць у невялікай колькасці падсоленай вады і пpацеpці праз сіта. Заліць малаком, запpавіць злёгку падсмажанай мукой, дадаць цукар і цытрынавую цэдpу.
Пры падачы на стол пакласці сметанкавае масла і таўчоную карыцу. Замест мукі для запраўкі можна ўзяць манныя крупы, тады суп будзе гусцейшым і больш сытным
|