-булён курыны - 1 л
-бульба - 2 шт.
-морква - 1 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-шматкі аўсяныя - 2 ст.л.
-зеляніна - 1 г.л.
-соль - па густу
-перац чорны молаты - на кончыку нажа
Булён ўліць у рондаль. Бульбу парэзаць небуйнымі кубікамі. Дадаць у булён і паставіць на агонь. Цыбулю пачысціць і дробна нарэзаць.
Моркву ачысціць і нацерці на тарцы. Патэльню з алеем разагрэць. Абсмажыць на ёй цыбулю і моркву да залацістага колеру.
Не перапражваць. У кіпячы булён дадаць цыбулю з морквай і аўсянымі шматкамі. Пасаліць. Паперчыць.
Праварыць суп з геркулесавымі крупамі яшчэ 7 хвілін. Дадаць зеляніну і выключыць. Геркулесавы суп гатовы.
|