Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    СУП ГРЫБНЫ З ГАЛУШКАМІ

    - шампіньёны – 500 г

    - рэпчатая цыбуля - 2 шт.

    - морква - 1 шт.

    - пятрушка (корань) - 1 шт.

    - алей - 4 ст.л.

    - пятрушка (зеляніна) - па густу,

    -соль - па густу

    для галушак:

    - пшанічная мука - 1 шкл.

    - вада - 1/4 шкл.

    - алей - 2 ст.л.

    - соль - 1/2 г.л.

     

    Спачатку прыгатаваць галушкі. Для гэтага ў міску высыпаць прасеяную муку, заліць яе крутым кіпенем і адразу перамяшаць, затым дадаць алей, соль і замясіць цеста.

    З цеста раскачаць джгут таўшчынёй 1 см і нарэзаць яго папярок на кавалачкі даўжынёй таксама прыкладна 1 см, каб галушкі атрымаліся ў выглядзе "падушачак".

    Галушкі пакінуць на апрацоўчай дошцы на 20-30 хвілін, каб яны падсохлі. Тым часам падрыхтаваць грыбы і гародніну для супу. Грыбы прамыць, нарэзаць уздоўж пласцінкамі, пакласці на разагрэтую патэльню (без масла) і патушыць ва ўласным соку.

    Праз 5 хвілін рэшткі невыкіпеўшага грыбнога соку зліць у асобны посуд, а грыбы падсмажыць, дадаўшы да іх 2 стал. лыжкі алею. Карэнні і цыбулю нарэзаць тонкай саломкай і спасераваць у астатнім алеі.

    У падсолены кіпячы булён, атрыманы злучэннем грыбнога соку з вадой (усяго вадкасці павінна быць каля 1,5 л), апусціць падсмажаныя грыбы і спасераваную гародніну.

    Давесці да кіпення, апусціць галушкі і варыць ўсё 7 хвілін пад вечкам. Пры падачы суп можна заправіць дробна насечанай зелянінай пятрушкі

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (02.08.2014)
    Праглядаў: 246 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar