- паляндвіца кальмара – 250 г
- бульба - 4-5 шт.
- морква - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1.2 шт.,
-сушоныя грыбы – 50 г
- таматавая паста - 1 ст. л.
- алей – 20 г
- мука - 2 г. л
- вада - 5 шкл.
- зеляніна - па густу
- соль - па густу
Сушоныя грыбы замачыць на 3 - 4 гадзіны і варыць у той жа вадзе да мяккасці. Гатовы булён працадзіць, а грыбы прамыць.
Ў булён дадаць бульбу і варыць да гатовасці, затым пакласці паляндвіцу кальмара без скуркі і вараныя здробненыя грыбы. Прыгатаваць мучную пасероўку і заправіць суп
|