- груца - 3/4 шкл.
- грыбы – 600 г
- морква - 5 шт.
- аліўкавы алей - 2 ст. л.
- салера (сцеблы, нарэзаць) - 3 шт.
- цыбуля рэпчатая (нарэзаць) - 1 шт.
- таматавая паста - 2 ст. л.
- ялавічны булён - 2 шкл.
- сухі херас - 1/4 шкл.
Закіпеціце 4 шклянкі вады, дадайце груцу. Паменшыце агонь, накрыйце і варыце 30 хвілін. Ваду зліце. Буйна парэжце грыбы. Нарэжце моркву.
У глыбокай патэльні разагрэйце аліўкавы алей, дадайце салеру, цыбулю, абсмажвайце 8-10 хвілін, час ад часу памешваючы.
Дадайце агонь, дадайце нарэзаныя грыбы і рыхтуйце, памешваючы 10-12 хвілін, пакуль уся вадкасць не выпарыцца і грыбы злёгку не зарумяняцца.
Зменшыце агонь, памешваючы дадайце таматавую пасту, тушыце 2 хвіліны.
Ўліце булён, херас, 4 шклянкі вады, пакладзіце моркву і груцу. Нагрэйце суп да кіпення, зменшыце агонь, і варыце 20-25 хвілін, пакуль морква і ячмень не стануць мяккімі.
Падавайце гарачым
|