- грыбы сушоныя – 120 г
- вада - 2 л
- цыбуля рэпчатая – 120 г
- масла топленае – 100 г
- бульба – 500 г
- вермішэль – 120 г
- перац - па густу
-соль - па густу.
Сварыце грыбны булён і адцэдзіце яго. Адвараныя грыбы дробна нарэжце, абсмажце з дробна нарэзанай рэпчатай цыбуляй на топленым масле.
У гарачы булён пакладзіце абсмажаныя грыбы з цыбуляй, прамытую і буйна нарэзаную бульбу, соль, перац і працягвайце варыць.
Вермішэль апусціце на 3-5 хвілін у кіпячую ваду, затым адкіньце на друшляк і перакладзіце ў булён.
Суп варыце да поўнай гатовасці вермішэлі. Пасыпце зелянінай пятрушкі і дадайце смятану.
|