- кабачкі – 500 г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- вада - 2 шклянкі
- мука - 1 г.л.
- сметанкавае масла – 25 г
- яйка - 1 шт.
- кіслае малако - па густу
- зеляніна - па густу.
Вычышчаныя кабачкі, нарэзаныя буйнымі кавалачкамі, і дробна
нарэзаную цыбулю заліць 2 шклянкамі вады, пасаліць і варыць на
слабым агні да мяккасці, затым працерці скрозь сіта. Дадаць белую
пасероўку, прыгатаваную з мукі і масла. Сумесь развесці да жаданай
гушчыні вадой ці гароднінным адварам і варыць пры кіпенні на слабым
агні 4-5 хвілін, пасля чаго зняць з агню. Суп заправіць яйкам, узбітым
з кіслым малаком (па густу), і пасыпаць зелянінай.
|