- кабачкі – 70 г
- рыс – 20 г
- масла сметанкавае – 10 г
- малако - 40 мл
- сліўкі (10%)- 40 мл
- мука пшанічная – 10 г
- адвар гародніны - 300 мл
- соль - па густу.
Рыс перабраць, прамыць, усыпаць у кіпячую падсоленую ваду і добра
разварыць. Кабачкі ачысціць, выдаліць асяродак, нашаткаваць і
прыпусціць у невялікай колькасці вады да гатовасці. Працерці кабачкі
разам з рысам, злучыць з малочным соусам і развесці гарачым
гароднінным адварам да неабходнай кансістэнцыі. Варыць суп на
працягу 7 хвілін, выдаліць пену, заправіць сліўкамі і маслам.
|