-цыбуля-шалот (нарэзаная) - 125 мл
-бульба (вычышчаная і нарэзаная) - 1 шт.
-сметанкавае масла - 2 ст.л.
-алей - 1 ст.л.
-кедравыя арэхі - 75 г
-соль- па густу
-перац - па густу
-спаржа (свежая ці кансерваваная сечаная) - 375 мл
-курыны булён - 1 л
-шафран - 1 дробка
-сліўкі (33%) - 150 мл.
У рондалі з тоўстым дном абсмажыць у масле цыбулю і бульбу на працягу 2 хвілін. Дадаўшы кедравыя арэхі, соль і перац, смажыць на сярэднім агні яшчэ 1 хвіліну, памешваючы.
Дадаць у рондаль спаржу і булён, давесці да кіпення. Варыць 20 хвілін на слабым агні. Дадаўшы шафран, варыць яшчэ 5 хвілін.
Узбіць суп з дапамогай блендэра ў пюрэ і прагрэць, не даводзячы да кіпення. Пасаліць і паперчыць па густу, дадаць сліўкі. Падаваць, разліў па талерках і пасыпаўшы кедравымі арэхамі і шафранам
|