-малако - 1 л
-каўбаса вараная - 0.5 кг
-цыбуліна сярэдняя - 1 шт
-морква сярэдняя - 2 шт
-лаўровы ліст - 3-4 ліста
-бульба - па густу
У рондаль уліць малако 1 л. Малако развесці вадой прыкладна напалам, пакласці некалькі гарошын чорнага перцу, 3 шт. гваздзічкі. Давесці да кіпення.
Моркву, рэпчатую цыбулю дробна парэзаць, пасмажыць да залацістага колеру на сметанкавым масле.
Асобна вараную каўбасу нарэзаць кубікамі, абсмажыць да невялікай скарыначкі на сланечнікавым алею. Бульбу парэзаць кубікамі.
Бульбу лепш браць рассыпістую. Часнык ачысціць і дробна парэзаць. У кіпячае малако ўнесці бульбу, папечаныя моркву, цыбулю, каўбасу.
Перад канчаткам варкі ўнесці часнык (па густу, але звычайна 3 буйных зубчыка).
|