Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    СУП ПА-ТРОЕНЫ ГРЫБНЫ ПА-МАНАСТЫРСКУ НІШЧЫМНЫ

    - каплун - 1 шт.

    - стэрлядзь (ці хек) - 3 шт.

    - сыраежкі - 1 кг

    - баравікі (невялікія 8 см капялюшык) - 30 шт.

    - бульба - 6 шт.

    - яблыкі

    - цыбуля - па густу

    -заправы - па густу

    -спецыі - па густу.

     

    Каплун варыцца да гатовасці ў 3-х літрах вады, вымаецца з рондаля і прыбіраецца. Булён працэджваецца, асвятляецца цыбуляй, затым у ім варыцца стэрлядзь.

    Рыба па гатовасці таксама вымаецца, кладзецца ў рондаль і злёгку пратушваецца з цыбуляй і яблыкамі. Яна паслужыць другой стравай. У працэджаны булён апускаюцца старанна вычышчаныя сыраежкі і адварваюцца хвілін 7 - да амаль поўнай гатовасці.

    Потым іх кладуць у гліняны гаршок і прысольваюць дзвюма лыжкамі солі. (да вечара свежапрасоленыя сыраежкі пышна храбусцяць пад халодную гарэлку).

    У прыгатаваны такім чынам булён апускаюць разрэзаныя напалову баравікі і нарэзаную тонкімі кружкамі бульбу.

    Страва варыцца 12 хвілін, пасля чаго запраўляецца зелянінай і заправамі. Да стала падаецца без смятаны (нельга, бо страва нішчымная).

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (02.08.2014)
    Праглядаў: 247 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar