-50 г шампіньёнаў ці баравікоў ці 75 г смаржкоў,
-20 г мукі,
-20 г сметанкавага масла,
-75 г малака,
-1/2 яйкі {жаўтка).
Адабраць для гарніру дробныя капялюшыкі свежых баравікоў ці шампіньёнаў і прыпусціць у булёне. Астатнія грыбы пачысціць, прамыць, прапусціць праз мясасечку.
Здробненыя грыбы пакласці ў сатэйнік, дадаць сметанкавае масла і тушыць 20- 30 хвілін. Тушаныя грыбы злучыць з белым соусам і варыць 20-25 хвілін, выдаляючы з'яўляючуюся на паверхні пену.
Пасля варкі масу прапусціць праз працірачную машыну, ізноў давесці да кіпення і, зняўшы з агню, змясціць на вадзяную лазню.
Заправіць суп сумессю з яечных жаўткоў і малака, злучыць з кавалачкам сметанкавага масла. У талерку з супам дадаць тонка нарэзаныя капялюшыкі прыпушчаных грыбоў.
Замест баравікоў ці шампіньёнаў гэты суп можна прыгатаваць са смаржкоў, якія варта папярэдне пракіпяціць на працягу 5-6 хвілін, прамыць, а затым ужо прапусціць праз мясасечку.
Гэты суп можна прыгатаваць на малацэ (суп-крэм).
|