- гарбуз – 200 г
- цыбуля-парэя – 30 г
- фасоль (струкі) – 25 г
- мука – 12 г
- масла сметанкавае – 12 г
- малако – 75 г
- яйка (жаўткі) - 1/8 шт.
- грэнкі – 18 г.
Цыбулю-парэю злёгку спасераваць, злучыць з нарэзанымі кавалачкамі гарбуза, заліць булёнам ці вадой, дадаць масла, трохі солі і прыпусціць. Гатовую гародніну працерці.
Струкі фасолі нарэзаць брусочкамі і адварыць для гарніру. Адначасова з падсушанай мукі і булёна прыгатаваць белы соус, далучыць да яго працёртую гародніну, варыць 15-20 хвілін, выдаляючы пену, якая з'яўляецца на паверхні.
Пасля гэтага суп працадзіць праз сіта, ізноў давесці да кіпення і, зняўшы з агню, паставіць на вадзяную лазню.
Суп заправіць сумессю з яечных жаўткоў і малака, дадаць соль па густу, кавалачкі сметанкавага масла і размяшаць да утварэння аднастайнай масы.
У талерку з супам пакласці кавалачкі вараных струкоў фасолі. Асобна падаць грэнкі. Гэты суп можна таксама прыгатаваць на малацэ (суп-крэм)
|