- аліўкавы алей- 1 ст. л.
- цыбуля-парэя (нарэзаная) - 1 шт.
- часнык - 2 зубчыка
- гарбуз – 1 кг
- гароднінны булён - 6.5 шклянкі
- чабор (сушоны) - 2 г. л.
- молаты чорны перац - 1/4 г. л.
- соевы соус - 2 ст. л.
- сечаныя стрэлкі часныку - 1/4 шклянкі.
Разагрэйце аліўкавы алей ў рондалі. Пакладзіце дробна нарэзаную цыбулю-парэй і патушыце 6 хвілін да мяккасці. Дадайце здробнены зубчык часныку, гарбуз (нарэзаны кубікамі па 2 см.), булён, чабор і перац і давядзіце да кіпення. Зменшыце агонь і варыце яшчэ 30 хвілін, каб гарбуз стаў мяккім. Заліце соевым соусам. Дайце супу астыць, затым прыгатуйце з яго аднастайнае пюрэ. Суп можна захоўваць у халадзільніку некалькі дзён. Перад падачай на стол яго трэба разагрэць. Для ўпрыгожвання пасыпце суп сечанымі зялёнымі стрэлкамі часныку
|