-гарбуз - 400 г
-булён гароднінны - 1 л
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-часнык - 2 зубчыка
-тахіні- 3 ст. лыжкі
-папрыка молатая - дробка
-алей аліўкавы - 3 ст. лыжкі
-арэхі кедравыя - 1 ст. лыжка
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
1. Гарбуз нарэзаць невялікімі кавалачкамі, пасаліць, паперчыць, апырскаць аліўкавым алеем і запекчы ў духоўцы ці ў мікрахвалеўцы да гатовасці.
2. Цыбулю і часнык ачысціць і дробна нарэзаць.
3. У патэльні разагрэць аліўкавы алей і абсмажыць у ім цыбулю і часнык, памешваючы, да залацістага колеру.
4. Гарбуз перакласці ў рондальчык, дадаць абсмажаныя цыбулю і часнык і здрабніць гародніну ў пюрэ з дапамогай блендэра.
5. Дадаць курыны булён, яшчэ раз узбіць да аднастайнай кансістэнцыі, вярнуць на пліту, давесці да кіпення, зняць з пліты.
6. Дадаць тахіні, перамяшаць, заправіць соллю і перцам.
7. Разліць па супавых кубках, пасыпаць молатай папрыкай і кедравымі арэшкамі і падаваць
|