Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    СУП-ПЮРЭ З ГАРБУЗА З ЗАПРАЎКАЙ

    - жоўты гарбуз (у вычышчаным выглядзе) - каля 2.5 кг

    - цыбуля рэпчатая - 2 шт.

    - часнык - 2 зубчыка

    - сметанкавае масла – 50 г

    - соль - па густу

    - чорны перац (молаты) - па густу

    - папрыка (молатая) - 1 г. л.

    - мушкатавы арэх - на кончыку нажа

    - булён - 1/4 л

    - шэры - 40 мл

    - сліўкі – 200 г

    - варчэстэрскі соус - 2-3 ст. л.

    - соевы соус - 2-3 ст. л.

    для заправак:

    - гарбузовыя семечкі (зялёныя) – 100 г

    - рэпчатая цыбуля - 300 г

    - крухмал - 1/2 г. л.

    - гарбузовы алей - 2 ст. л.

    - жытні пернік - 2 лустачкі

    - сметанкавае масла - 2 ст. л.

    - карлікавыя памідоры – 200 г

    - пармезанскі сыр (свежанацерты) - 6 ст. л.

     

    У гарбуза абрэзаць вечка. Спачатку адлучыць ад мякаці семечкі і валокны, затым выдаліць іх. Пасля гэтага лыжкай з вострым канцом паступова выскрабці мякаць гарбуза, імкнучыся не пашкодзіць яго скарыначку.

    Затым гарбуз усярэдзіне і знадворку старанна вымыць і для сушкі паставіць разрэзам уніз. Пасля таго, як суп будзе гатовы, яго пераліваюць у падрыхтаваны гарбуз і ставяць на стол.

    Цыбуліны ачысціць і нарэзаць вельмі маленькімі кубікамі. У вялікім рондалі растапіць тлушч, на сярэднім агні патушыць у ім да празрыстасці цыбулю. Дадаць кавалачкі гарбуза, абсмажыць іх да паўмяккасці, заправіць соллю, перцам, молатай папрыкай і мускатавым арэхам, наліць булён і ўсё патушыць прыкладна 20 хвілін.

    Вельмі дробна пюрыраваць суп. Каб адлучыць валокны, якія не перамалоліся падчас пюрыравання, масу варта працерці праз сіта. Па густу заправіць шэры, варчэстэрскім, соевым соусамі, дадаць у канцы варкі часнык. Перад падачай заправіць сліўкамі.

    Вельмі пікантны густ дадасць супу апельсінавы сок. Невялікую колькасць гэтага соку варта дадаваць падчас варкі. Таксама пікантнай будзе камбінацыя гарбузовага і дыннага густу.

    Паспрабуйце дадаць падчас варкі некалькі кавалачкаў дыні. Да такога супу асобна падаюць некалькі заправак, якія можна дадаць ужо непасрэдна ў талерку на ўласны густ.

    Гарбузовыя семечкі абсмажыць на сярэднім агні на патэльні з антыпрыгарным пакрыццём без дадання тлушчу да з'яўлення водару, затым перасыпаць у вазачку.

    Ачысціць цыбуліны, разрэзаць напалову і нарэзаць тонкімі паўколамі. Пасыпаць крухмалам і ў гарачым алеі на моцным агні абсмажыць, увесь час памешваючы, да карычневай скарыначкі.

    Таксама перакласці ў вазачку. Кружочкі жытняга перніка нарэзаць маленькімі кубікамі, абсмажыць у сметанкавым масле, перакласці ў трэцюю вазачку.

    Памідоры пачысціць, вымыць і разрэзаць напалову, таксама падаць асобна. Пармезанскі сыр перасыпаць у асобную вазачку і паставіць побач з астатнімі запраўкамі

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (02.08.2014)
    Праглядаў: 262 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar