-рыба - 500 г
-морква - 2 шт.
-соль - па густу
-салера - 50 г
-яйка курынае - 1 шт.
-мука пшанічная - 1 ст. лыжка
-крухмал - 10 г
-смятана - 30 г
-арэхі - 20 г
-зеляніна - 1 пучок
-сліўкі - 30 мл
-перац салодкі - 1 шт.
1. Прамыць рыбу, нарэзаць кавалкамі і заліць халоднай вадой. Давесці да кіпення, зняць пену з булёна, дадаць корань салеры, моркву, соль і варыць 20 хвілін. Выдаліць корань салеры і моркву.
2. Дастаць з булёна рыбу, адлучыць ад костак і здрабніць у блендэры. Дадаць да рыбнага пюрэ ўзбіты бялок, крухмал, молатыя арэхі, смятану, соль і сфармаваць невялікія шарыкі. Апусціць шарыкі ў суп.
3. Нарэзаць кубікамі моркву і салодкі перац. Дадаць у суп і варыць 15 хвілін.
4. Перацерці жаўток са сліўкамі і ўліць ў суп. Зняць суп з агню.
5. Пасыпаць суп сечанай зелянінай
|