- грыбы – 100 г
- рыба (паляндвіца) – 600 г
- морква - 1 шт.
- пятрушка (корань) - 1 шт.
- салера (корань) - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1/2 шт.
- яйка - 1 шт.
- мука - 1 г.л.
- перац (молаты горкі) - па густу
-цытрынавы сок - па густу
-пятрушка - па густу
- алей - 3-4 ст.л.
- соль - па густу.
Дробна нарэзаныя карэнні і цыбулю пасаліць і патушыць некалькі хвілін у патэльні з алеем. Дадаць кавалачкі рыбнай паляндвіцы, перавярнуць іх праз 5 – 6 хвілін і працягваць тушэнне яшчэ 5 - 6 хвілін, пасля чаго паляндвіцы выняць.
Тушаную гародніну заліць 5 шклянкамі падсоленай вады і сварыць да гатовасці, працерці праз сіта разам з адварам. Пакласці туды ж падрыхтаваныя здробненыя грыбы і варыць пры слабым кіпенні 20 хвілін.
Муку развесці ў халоднай вадзе і ўліць у суп. Праз 5 - 6 хвілін дадаць паляндвіцу рыбы. Суп пасаліць па густу і зняць з агню, заправіць узбітым яйкам і цытрынавым сокам, пасыпаць чорным молатым перцам і дробна нарэзанай пятрушкай.
Перад падачай ў суп дадаць сметанкавае масла. Перш чым заправіць суп, у яго можна ўліць 1/2 шклянкі араматнага віна.
|