-вада - 2 л
-алей сланечнікавы - 2 ст. лыжкі
-цыбуля рэпчатая - 30 г
-шматкі аўсяныя - 100 г
-карняплоды (морква, пятрушка, салера) - 80 г
-зеляніна пятрушкі - па густу
-ці цыбуля зялёная - па густу
-заправа з сумесі рэзкіх затавак і гародніны - па густу
-соль - па густу
Дробна нарэзаную цыбулю падрумяніць на сланечнікавым алеі, дадаць аўсяныя шматкі, падсмажыць, заліць вадой ці адварам з костак, пасаліць, дадаць цёртыя моркву, корань пятрушкі, корань салеры, заправу (па жаданні) і варыць да гатовасці.
У гатовы суп пакласці нарэзаную зеляніну пятрушкі. Суп не запраўляць. Можна палепшыць яго густ, паклаўшы 20-30 г дрожджаў, якія папярэдне прасмажыць з падрумяненай цыбуляй.
|