-рыба - 500 г,
-цыбуля рэпчатая - 100 г,
-кізіл сушоны - 60 г,
-ядры грэцкіх арэхаў - 60 г,
-корань пятрушкі,
-зеляніна - па густу
-соль - па густу.
Стронгу падрыхтаваць для варкі, нарэзаць на парцыённыя кавалкі, заліць халоднай вадой, дадаць цыбулю, пятрушку, давесці да кіпення, пасаліць.
Варыць на павольным агні 20-25 хвілін, перыядычна здымаючы пену. Гатовую рыбу асцярожна выняць, а на булёне сварыць суп.
Арэхі злёгку абсмажыць на патэльні і стаўчы ў ступцы. Кізіл прамыць і замачыць на 1 гадзіну.
У кіпячы булён апусціць замочаны кізіл і тоўчаныя арэхі і праз 1 хвіліну зняць з агню. На талерку пакласці кавалкі рыбы, наліць суп, пасыпаць зелянінай пятрушкі.
|