- грыбы – 100 г
- цытрына - 1/2 шт.
- кіслае малако - 1 ст.л.
- масла сметанкавае - 3 ст.л.
- рыс - 2 ст.л.
- яйка - 2 шт.
- зеляніна пятрушкі - па густу
-чорны перац - па густу
Свежыя грыбы прамыць, нарэзаць саломкай, пакласці ў рондаль, дадаць сметанкавае масла, пасаліць, заліць вадой і цытрынавым сокам і варыць 20 хвілін.
Затым дадаць рыс і варыць яшчэ 20 хвілін. Суп заправіць кіслым малаком і яйкам, пакласці ў яго сметанкавае масла.
Перад падачай на стол у талеркі можна пакласці зеляніну пятрушкі, чорны перац. Замест рысу ў суп можна пакласці манныя крупы
|