- свежыя грыбы – 500 г
- сметанкавае масла - 2 ст.л.
- мука - 1 ст.л.
- яйка (жаўток) - 1 шт.
- зеляніна пятрушкі - па густу
-соль - па густу
Грыбы прамыць, нарэзаць лустачкамі і тушыць 30-40 хвілін у сметанкавым масле з дробна сечанай зелянінай пятрушкі, пасля чаго дадаць соль і перац па густу.
Асобна змяшаць 1/2 сталовыя лыжкі мукі і 1/2 сталовай лыжкі сметанкавага масла.
Сумесь падсмажыць і развесці вадой (3 л), пакласці грыбы і варыць 10-15 хвілін. Перад падачай на стол суп заправіць крутым расцёртым яечным жаўтком
|