-300 г свежых грыбоў,
-3 бульбіны,
-1 морква,
-1 корань пятрушкі,
-1 цыбуліна,
-1 ст. лыжка сметанкавага масла,
-1 г. лыжка мукі,
-0,5 шклянкі смятаны,
-соль,
-перац,
-лаўровы ліст,
-зеленіна.
Падрыхтаваныя грыбы абліць кіпенем, адціснуць, парэзаць і варыць разам з карэннямі каля 30 хвілін.
Затым суп пасаліць, пакласці нарэзаную кубікамі бульбу, падсмажаную на масле нашаткаваную цыбулю, дадаць перац гарошкам, лаўровы ліст, варыць да гатоўнасці бульбы.
Муку падрумяніць на масле, развесці ахалоджаным булёнам, заправіць суп, даць яму закіпець. Падаць са смятанай, пасыпаць дробна нарэзанай зеленню.
|