-морква - 20 г,
-рэпа, бручка - 20 г,
-пятрушка, салера - 10 г,
-цыбуля рэпчатая - 10 г,
-цыбуля-парэя - 15 г,
-капуста белакачанная ці савойская - 40 г,
-бульба - 40 г,
-гарбуз - 50 г,
-памідоры свежыя - 30 г,
-тлушч - 10 г,
-зеляніна - 5 г.
Гародніну нарэзаць саломкай, бульбу і гарбуз - брусочкамі, памідоры-кружочкамі, моркву , рэпу, салеру і цыбулю злёгку спасераваць з тлушчам.
У гарачы булён ці адвар пакласці спачатку капусту, пасераваныя карэнні, праз 10-15 хвілін варкі - бульбу, а за 5-6 хвілін да канчатка - гарбуз і памідоры.
У мясны суп пакласці кавалак варанага мяса, у вегетарыянскі - смятану ці падаць яе асобна.
|