-кізіл – 1 кг
-вада - 1.5-2 л
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-грэцкія арэхі - 1/2 шклянкі
-мята - па густу
-соль - па густу.
Свежы, спелы кізіл прамыць, працерці праз друшляк. Атрыманую кізілавую масу выкласці ў чысты посуд і накрыць вечкам. Пакінутыя выцісканні з грэцкімі арэхамі заліць вадой і варыць 5 хвілін з моманту закіпання.
Затым разам з вадкасцю прапусціць праз друшляк, зліць у асобны рондаль, дадаць дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю і пшанічную муку, папярэдне разведзеную ў невялікай колькасці атрыманай вадкасці, і варыць 15 хвілін.
Пасля гэтага ўсыпаць дробна нарэзаную зеляніну мяты, пасаліць, заправіць кізілавай масай і падаць на стол
|