- піва цёмнае - 1 шклянка
- піва светлае - 1 шклянка
- мука - 1 ст. л.
- яйка - 1 шт.
- яйка (жаўток) - 1 шт.
- малако - 2-3 ст. л.
- цукар - 1-2 ст. л.
- скарыначкі цытрыны - па густу
- імбір - па густу
- соль.
Піва выліць у рондаль, дадаць цытрынавыя скарыначкі і закіпяціць. Палову мукі размяшаць з 1 лыжкай халоднага малака і выліць у кіпячае піва. Яйка расцерці з пакінутай мукой, цукрам і соллю, затым дадаць малако, старанна размяшаць і ўліць ў суп. Кіпяціць 5 хвілін на павольным агні. За гэты час жаўток ўзбіць з некалькімі лыжкамі супу і дадаць у рондаль. Суп гатовы. Падаваць гарачым.
|