-1 шклянка грэцкіх арэхаў,
-3 галоўкі рэпчатай цыбулі,
-1 ст.лыжка мукі,
-трохі віннага воцату,
-пятрушка,
-кінза,
-кроп,
-плады неспелага агрэста.
Узяць шклянку вычышчаных грэцкіх арэхаў добранька стаўчы, калі яны ў шкарлупіне, то адпаведна неабходна спачатку выдаліць яе.
Дзве-тры галоўкі рэпчатай цыбулі дробна нарэзаць і трохі патушыць разам з арэхамі ў невялікай колькасці вады (не больш за 150 мл).
Сталовую лыжку мукі развесці ў лыжцы віннага воцату. Праз некаторы час цыбулю з арэхамі заліць літрам кіпеню, у якім папярэдне растварыць муку, разведзеную з воцатам.
Варыце булён каля пятнаццаці хвілін, затым запраўце пятрушкай, кінзой і кропам. Дайце адвару закіпець, пасаліце і тут жа здымайце з пліты.
Да супу дадаецца загадзя звараны і працёрты праз сіта агрэст. Лепш за ўсё падыдуць няспелыя ці хоць бы недаспелыя ягады.
|