-курыца – 500 г
-сметанкавае масла – 1 ст л
-пятрушка - 5 галінак
-грэцкія арэхі - 200 - 250 г
-вінны воцат – 40 мл
-зялёная цыбуля - 4 шт
-цыбуля рэпчатая – 2 шт
-карыца - па густу
-соль - па густу
-чорны перац - па густу
1. Падрыхтаваць прадукты. Курыцу прамыць, цыбулю ачысціць. Адну цыбуліну разрэзаць на чатыры часткі, не дарэзаўшы да канца. Другую адкласці.
2. З курыцы з разрэзанай цыбуляй сварыць булён. Заправіць соллю.
3. Грэцкія арэхі ачысціць і здрабніць.
4. Пакінутую цыбулю ачысціць, дробна нарэзаць і абсмажыць на сметанкавым масле да мяккасці.
5. У булён пакласці тоўчаныя арэхі, цыбулю, спецыі, воцат, сечаную зеляніну пятрушкі і закіпяціць.
6. Гатовы суп падаваць, разліўшы па талерках і пасыпаўшы дробна нарэзанай зялёнай цыбуляй.
|