-цыбуля-парэя - 3 сцябла
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-зеляніна пятрушкі - 1 ст. л.
- зеляніна кропу - 1 ст. л.
- зеляніна кінзы - 1 ст. л.
- зеляніна мяты - 1 ст. л.
- зеляніна салеры - 1 ст. л.
-мука - 2 ст. л.
-тоўчаныя грэцкія арэхі - 0,5 шкл.
-смятана - 1 ст.
-вада - 1,5 л
Цыбулю к (рэпчатую і парэю) дробна нарэзаць, засыпаць у кіпячую летнюю падсоленую ваду і варыць 5-7 хвілін, пакуль вада не афарбуецца ў зелянаваты колер.
Заправіць суп мукой, разведзенай у невялікай колькасці вады, і арэхамі, пасля чаго варыць яшчэ 7-8 хвілін.
Заправіць дробна нарэзанай зелянінай і даць настаяцца пад вечкам 3-4 хвіліны. Асобна да супу падаць смятану.
|