-цыбуля-парэя - 1 сцябло
-яблыка - 1 шт.
-банан - 1 шт.
-сметанкавае масла - 2 ст. л.
-булён - 500 мл
-кары - 1/4 г. л.
-імбір молаты - дробка
-кеш’ю – 50 г.
Ачысціць яблыка, парэзаць кубікамі. Банан парэзаць кружкамі. Цыбулю-парэю вымыць, белую частку нарэзаць кольцамі, зялёную - на часткі ў палец даўжынёй.
Разагрэць сметанкавае масла, патушыць у ім кольца цыбулі, яблыка і палову банана. Заправіць кары і імбірам, пасаліць і тушыць 5 хвілін.
Затым тушаную гародніну перакласці ў гароднінны булён. Трымаць на малым агні пад вечкам хвілін 15, пасля чаго суп пюрыраваць у камбайне ці проста расцерці лыжкай.
Дадаць пакінуты банан. Падаваць пасыпаўшы палоскамі зялёнай цыбулі і сечанымі абсмажанымі арэшкамі кеш’ю
|