-вада - 3 л
-мяса курынае - 300 г
-бульба - 300 г
-крупы аўсяныя - 200 г
-цыбуля - 1 шт.
-морква - 1 шт.
-алей - 10 г
-соль - па густу
Курыцу вымыць, насекчы буйнымі кавалкамі і варыць на працягу 1,5-2 гадзін (у залежнасці ад таго, маладое ці старое мяса), пену ўвесь час здымаць. Пасаліць булён, калі курыца сварыцца.
Рэпчатую цыбулю, моркву нашаткаваць і абсмажыць на алеі. Аўсяныя крупы старанна прамыць і абсмажыць у невялікай колькасці алею.
Нарэзаць невялікімі кубікамі, папярэдне вычышчаную, бульбу. У кіпячы курыны булён пакласці бульбу, давесці да кіпення, зняць ўтварыўшуюся пену, праз 10 хвілін ўсыпаць аўсяныя крупы.
Зноў давесці да кіпення і варыць на працягу 10 хвілін. За 15 хвілін да гатовасці супу, ўвесці цыбулю і моркву, працягваць варыць на слабым агні яшчэ некалькі хвілін.
Зняць з агню, праз некаторы час можна разліваць па талеркам і падаваць да стала.
|