-вада - 2 л
-фасоль чырвоная - 1,5 шклянкі
-цыбуля рэпчатая - 2 штукі
-арэхі грэцкія - 50 г
-мука пшанічная - ½ ст. лыжкі
-перац чырвоны молаты - па густу
-соль - па густу
-алей - 2 ст. лыжкі
-пятрушка - па густу
1. Фасоль перабраць, прамыць, пакласці ў рондаль, заліць халоднай вадой, дадаць соль, накрыць рондаль вечкам і паставіць на агонь. Калі вада закіпіць, зняць пену і варыць фасоль на павольным агні 1-1,5 гадзіны.
2. Асобна падсмажыць дробна нарэзаную цыбулю, дадаўшы да канца смажання чырвоны перац і муку, усё перамяшаць і смажыць яшчэ на працягу 1-2 хвілін.
3. Пасля гэтага цыбулю перакласці ў звараную фасоль, дадаўшы нацёртыя ці дробна насечаныя грэцкія арэхі, соль, і варыць суп на працягу 15-20 хвілін.
4. Пры падачы на стол пакласці ў суп дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі.
|