польская кухня
-400 г гарбузы,
-1 л малака,
-1/4 л вады,
-цукар,
- соль,
- міндальнае масла.
Гарбуз пачысціць, нарэзаць кубікамі, заліць вадой, сварыць. Працерці праз сіта.
Прыгатаваць зацірку: 350-400 г мукі высыпаць горкай на стале, дадаць 2-3 яйкі, соль, 6-8 ст.л вады, замясіць цвёрдае цеста.
Адварыць 30 сушоных грыбоў, дробна нарэзаць (замест сушоных можна ўзяць 150 г шампіньёнаў). Цеста нацерці на грубай тарцы.
Адварыць у падсоленай вадзе пад вечкам каля 5 хвілін. Падсмажыць на алеі 100 г дробнанарэзанай цыбулі.
Змяшаць цыбулю і грыбы. Зацірку працадзіць, прамыць гарачай вадой, змяшаць з цыбуляй і грыбамі. Закіпяціць малако.
Дадаць туды працёрты гарбуз і зацірку, заправіць цукрам, соллю і міндальным маслам.
|