-мякаць гарбуза - 300 г
-сліўкі 20%-выя - 100 мл
-морква - 2 штукі
-разынкі - 75 г
-арэхі грэцкія - 75 г
-масла сметанкавае - 2 ст. лыжкі
-соль - па густу
-перац белы молаты - па густу
1. Ачысціць гарбуз і моркву, нарэзаць невялікімі кубікамі.
2. Растапіць у рондалі 1 сталовую лыжку сметанкавага масла. На сярэднім агні тушыць гародніну 10 хвілін.
3. Уліць у рондаль 1 шклянку гарачай вады і варыць яшчэ 10 хвілін. Затым усё здрабніць у блендэры. Вярнуць суп у рондаль, дадаць слівак, соль, белы перац. Памешваючы, патрымаць на павольным агні яшчэ 4-5 хвілін.
4. Прамыць разынкі, здрабніць арэхі. Абсмажыць разынкі і арэхі на пакінутым сметанкавым масле. Дадаць у суп. Замест грэцкіх арэхаў можна выкарыстоўваць кедравыя.
|