- гарбуз – 500 г
- соль
- цукар - 1-2 ст.л.
- воцат - 1/2-1 ст.л.
- зеляніна - па густу
- мука - 2 ст.л.
Гарбуз разрэзаць на невялікія кавалачкі, патушыць з невялікай колькасцю солі, а затым працерці скрозь сіта.
Умяшаць у атрыманае пюрэ пару сталовых лыжак мукі (муку папярэдне разбоўтаць у палове шклянкі вады, каб не было камякоў).
Давесці сумесь да кіпення, дадаць зеляніну кропу, палову сталовай лыжкі 4,5%го воцату, сталовую лыжку цукру.
Можна дадаць таксама зеляну эстрагону. Суп падаваць з грэнкамі ці/і са свежападсмажанымі кавалачкамі сала
|