-125 г мяса,
-160 г гарбуза,
-35 г рэпчатай цыбулі,
-10 г топленага масла,
-15 яек;
-соль,
-зеляніна,
-перац - па густу.
Мяса ялавічнае адлучыць ад костак, прапусціць праз мясасечку. У фарш дадаць сырыя яйкі, соль, перац чорны, дробна нарэзаную цыбулю і зеляніну (можна сушоную), перамяшаць і з атрыманай масы скруціць шарыкі велічынёй з грэцкі арэх.
Гарбуз ачысціць ад скуркі і насення, нарэзаць кубікамі велічынёй з мясныя шарыкі. З костак прыгатаваць булён, працадзіць, паставіць на агонь, пакласці туды нарэзаныя кавалкі гарбуза.
Затым дадаць мясныя шарыкі, дробна нарэзаную і абсмажаную на масле рэпчатую цыбулю, свежае лісце эстрагону, соль і працягваць варыць да гатовасці гарбуза і мясных шарыкаў
|