-гарбуз - 500 г
-віно белае сухое - 300 мл
-булён гароднінны - 400 мл
-базілік - 50 г
-арэхі кедравыя - 20 г
-крэветкі - 12 штук
-часнык - 4 зубчыка
-алей аліўкавы - 100 мл
-алей - 50 мл
-цыбуля чырвоня - ½ галоўкі
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-малако какосавае - 100 мл
1. На алеі да мяккасці абсмажыць дробна насечаную цыбулю. Дадаць да яе нарэзаны маленькімі кубікамі гарбуз і смажыць іх разам з цыбуляй, памешваючы, пяць-сем хвілін, пасля чаго заліць віном і гароднінным булёнам, дачакацца, пакуль суп закіпіць, і варыць яго на павольным агні пятнаццаць хвілін.
2. Дадаць у суп какосавае малако і вычышчаныя крэветкі, пасаліць, паперчыць і варыць яшчэ тры хвіліны. За гэты час у блендэры зрабіць з базіліка, часныку, аліўкавага алею і кедравых арэшкаў соус песто.
3. Зняць суп з агню, перамяшаць яго з песто і падаваць. Добра паводзіць сябе ў гэтым рэцэпце белы савіньён. Асабліва каліфарнійскі
|