-6 шклянак курынага булёна,
-1 шклянка слівак,
-2 граната,
-200 г бразільскіх арэхаў,
-2 ст. лыжкі сметанкавага масла,
-2 ст. лыжкі мукі,
-соль - па густу
-молаты мушкатавы арэх - па густу
-белы молаты перац - па густу.
Арэхі абсмажыць у разагрэтай да 200 °С духоўцы на працягу 10 хвілін, астудзіць, зняць скурку і здрабніць у кухонным камбайне. Разагрэць булён, частку дадаць да арэхаў і перамяшаць да атрымання пасты.
Муку абсмажыць на масле, паступова развесці пакінутым булёнам і добра перамяшаць. Дадаць арэхавую пасту, вялікую частку слівак і спецыі і варыць на павольным агні 20 хвілін.
У згуслы суп увесці пакінутыя сліўкі і сок, выціснуты з аднаго граната. Зернямі другога граната пасыпаць суп перад падачай на стол.
|