-фасоль - 1 шкл.
-бульба - 4 шт.
-морква - 2 шт.
-шампіньёны – 300 г
-арэхі грэцкія – 50 г
-соль - па густу
-перац чорны (молаты) - па густу
-лаўровы ліст - 1 шт.
-алей - (для смажання)
-пятрушка (некалькі галінак) - па густу
-мука пшанічная - 1 ст.л.
-таматавая паста (да абсмажвання) - 1 ст.л.
Фасоль папярэдне замачыць у халоднай вадзе мінімум на 4 гадзіны. Затым заліць фасоль 3 літрамі свежай вады і варыць да гатовасці 1-1,5 гадзіны.
Моркву пачысціць і нацерці на буйнай тарцы. Абсмажыць моркву ў патэльні з разагрэтым алеем. Дадаць у канцы лыжку таматавай пасты. Бульбу пачысціць і нарэзаць.
Шампіньёны памыць, пачысціць і нарэзаць. Затым грыбы абсмажыць на алеі, дадаўшы 1 ст. лыжку мукі для гушчыні.
Выклаўшы ў суп моркву, бульбу і грыбы, дадаць лаўровы ліст, соль і перац па густу. Варыць яшчэ 15 хвілін. У канцы варкі дадаць у суп здробненыя арэхі.
Гатовы суп заправіць сечанай зелянінай і падаваць.
|