- дробная белая фасоль (папярэдне замочаная на ноч у вадзе) - 2-3 ст.л.
- гарох (зялёны здробнены) - 3-4 ст.л.
- гарох (жоўты здробнены) - 3-4 ст.л.
- пярлоўка - 6-7 ст.л.
- рэпчатая цыбуля (насечаная) - 1 шт.
- морква (кружочкамі) - 2 шт.
- салера (сцябло, кубікамі ці кружочкамі) - 3 шт.
- бульба (лустачкамі) - 1/2 шт.
- грыбы (сухія) - 3 ст.л.
- часнык (кружочкамі) - 5 зубчыкаў
- вада - 2 л
- соль - па густу
-чорны перац (молаты) - па густу
- пятрушка (насечаная, для ўпрыгожвання) - 2-3 ст.л.
Пакладзіце ў вялікі рондаль фасоль, зялёны і жоўты здробнены гарох, пярлоўку, рэпчатую цыбулю, моркву, салеру, бульбачку, грыбы і часнык. Наліце ў рондаль вады.
Давядзіце сумесь да кіпення, затым паменшыце агонь, зачыніце вечкам і варыце пры слабым кіпенні каля 1,5 гадзіны ці датуль, пакуль фасоль не стане мяккай. Запраўце суп па густу соллю і перцам.
Разліце суп у нагрэтыя талеркі і ўпрыгожце пятрушкай. Падайце да супу ржаны хлеб ці пампернікель.
|