- кабачкі - 600 г
- масла - 125 г
- зялёная цыбуля - 50 г
- мука - 20 г
- вада - 1 літр
- малако - 200 г
- рыс - 50 г
- кіслае малако - 150 г
- яйка – 1 шт.
- зеляніна - па густу
- спецыі - па густу
Маладыя з тонкай скуркай кабачкі ачысціць, прамыць, нарэзаць на
зусім дробныя кубікі і пакласці ў папярэдне спасераваную у масле
зялёную цыбулю, абсыпаную мукой. Усё разам злёгку абсмажыць.
Затым заліць вадой, змяшанай з малаком, і варыць каля 20 хвілін,
дадаўшы добра прамыты рыс. Заправіць гарачы суп кіслым малаком ці
смятанай, дробна нарэзаным крутым яйкам, сечанай зелянінай,
спецыямі і соллю па густу. Можна заправіць суп і ўзбітым сырым яйкам,
асцярожна ўліваючы яго ў гарачы суп і памешваючы, каб яйка не
згарнулася.
|