-1 ст. лыжка сметанкавага масла,
-400 г кабачкоў,
-1 шклянка кіслага малака,
-2 морквы,
-1 ст. лыжка рысу,
-1,5 л вады,
-соль,
-зеляніна.
Кабачкі старанна прамыць і прапусціць праз мясасечку разам са
скуркай і насеннем. Моркву ачысціць, прапусціць праз мясасечку.
Рыс прамыць, замачыць на 1-2 гадзіны, варыць 2-3 хвіліны.
Прадукты злучыць, заліць гарачай вадой, хутка давесці да кіпення,
дадаць соль, сметанкавае масла, зачыніць посуд вечкам і настойваць
15-20 хвілін. Падаваць суп з зелянінай пятрушкі і з кіслым малаком.
|