-83 г свежых баравікоў,
-100 г кабачкоў,
-50 г бульбы,
-20 г морквы,
-5 г пятрушкі,
-5 г салеры,
-15 г зялёнай цыбулі,
-40 г памідораў,
-10 г сметанкавага масла ці сметанкавага маргарыну,
-10 г смятаны,
-зеляніна.
Бульбу і кабачкі нарэзаць лустачкамі таўшчынёй каля 0,5 см. Карэнні, нарэзаныя лустачкамі, спасераваць на тлушчы і за 2-3 хвіліны да канчатка пасеравання дадаць зялёную цыбулю, нарэзаную кавалачкамі па 2-2,5 см.
Падрыхтаваныя грыбы нашаткаваць, пакласці ў кіпячы булён ці ваду і варыць 20-30 хвілін, дадаць спасераваныя карэнні, бульбу і варыць 15-20 хвілін. За 5-10 хвілін да канчатка варкі пакласці кабачкі, памідоры і соль.
Падаваць са смятанай і зелянінай. Суп можна прыгатаваць з малаком (200 г).
|