- сярэдніх памераў кабачок - 2 шт.
- мука - 2 ст. л.
- раслінны ці сметанкавы алей - 3 ст. л.
- цёртая брынза - 4 ст. л.
- квашанае малако - 1/2 шклянкі
- вада - 6 - 7 шклянак
- сечаная зеляніна кропу
- соль - па густу
- молаты чорны перац - па густу
Прыгатаваць белую пасероўку з мукі і расліннага алею ці сметанкавага
масла, развесці яе невялікай колькасцю кіпеню, пасаліць і давесці да
кіпення. Пакласці ў суп вычышчаныя і нарэзаных дробнымі кубікамі
кабачкі, варыць да мяккасці, затым дадаць нацёртую на буйнай тарцы
брынзу і заправіць суп квашаным малаком. Гатовы суп падаць на стол
цёплым, пасыпаўшы чорным молатым перцам
і сечанай зелянінай кропу па густу.
|